U Rijeci smo naučili da gladan čovjek ne može objektivno pisati o hrani. Ovo će nam također biti lekcija da možda i nije najbolje najaviti Ljeto na Strossu člankom o hamburgerima, ali kako je kiosk s hranom prvo što vas dočeka nakon alpinističkog poduhvata, kako se popularno zove uspon od Art parka do Strossmayerovog šetališta, odlučili smo učiniti upravo to.
Mirisi koji se šire iz kioska s hranom zapravo je druga stvar koju alpinist primijeti. Prva je hladno pivo koje gotovo svi posjetitelji Strossa imaju u ruci. Glad dolazi tek nakon piva. Fantastic food & drinks nudi veliki izbor kobasica, ali se Urbankin tim držao već prokušanog recepta: naručili smo hamburger.
Možda i nismo dobili najbolji kruh ili najbolje meso, ali moramo priznati da nije bio neukusan, dapače, bio je iznenađujuće ukusan, obzirom na izgled. Kada vidite sastojke, jer je kuhar pred nama otpakiravao meso, sigurni ste da tako nešto možete napraviti i doma, ali ukus je bio nešto zaista posebno. Da li je to zato što smo po prvi put pivo pili prije hamburgera ili zato što smo umjesto tipičnog misterioznog „hamby“ umaka zatražili jednako misteriozni „blagi umak“ saznati ćemo slijedećom prilikom. Do tada, ako vam tradicionalne kokice ne utaže glad, nemojte se ustručavati probati ovaj hamburger. Samo pazite na umak.